Koláč s hovězím masem a ledvinou naslano - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 235 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s hovězím masem a ledvinou naslano
Celkový čas: | 235 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 185 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43196 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Hořčice v prášku |
1 kg | Hovězí kýta |
350 ml | Hovězí vývar základní |
6 ks | Jehněčí kotlety |
375 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 181,6mg |
Draslík | 974,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Jehněčí kotlety, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Listové těsto, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koláč s hovězím masem a ledvinou naslano postup přípravy receptu:
1 | Do mikrotenového sáčku dáme hovězí libové maso nakrájené na kostky (2,5 cm), 6 jehněčích ledvin nebo 1 hovězí, očištěných a nakrájených na větší kousky a mouku a pořádně v sáčku protřepeme, aby se maso a ledviny obalily, zbylou mouku vysypeme. Maso potom vložíme do velké pánve s rozehřátým olejem a na prudkém ohni ze všech stran opražíme; stáhneme plamen, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou cibuli a další 3 minuty vaříme, dále vmícháme sušenou hořčici, čerstvě nasekanou petrželku, worcesterskou omáčku, hovězí vývar a rajčatový protlak. Přivedeme do mírného varu, zakryjeme pokličkou a za občasného promíchání 2,5 hodiny vaříme. Máme-li maso měkké, odstavíme z ohně a necháme úplně vychladnout. |
2 | Mísu na zapékání, objem 1 l, naplníme vychlazenou masovou směsí a poprášíme moukou. Z listového těsta vyválíme plát, který má být o 5 cm větší než mísa, odkrojíme z něj 1 cm silný proužek, ten nalepíme na obvod mísy potřený vodou, přitlačíme a také potřeme vodou. Plát listového těsta položíme na masovou směs a přilepíme k okraji, po seříznutí z něj vytvoříme ozdobný lem. Potřeme mlékem a pečeme v předehřáté troubě na 210°C, povrch těsta zezlátne. |