Jednoduchý recept

Kachní prsa a omáčka s vermutem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43202

Ingredience

600 g Kachní prsa
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
80 ml Vermut bílý
1 polévková lžíce Želé rybízové
4 plátek Pomerančová kůra

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 895kJ
1% Sacharidy 2 g
9% Tuky 6 g
7% Sodík 144 mg
53% Bílkoviny 30 g

Kachní prsa a omáčka s vermutem postup přípravy receptu:

1

Na kůži kachních prsních řízků (bez kosti, kus o váze asi 150 g) nožem vytvoříme mřížku. Připravená kachní prsa vložíme do nádoby s těžkým dnem kůží na dno a na středním plameni pečeme 5 minut. Potom slijeme vypečený tuk, kachní prsa obrátíme, opečená kůže je tentokrát nahoře, a dalších 5 minut pečeme.

2

Zahřejeme troubu na 220°C. Připravíme pekáč s roštem. Na ten položíme kachní prsa a pečeme 10 minut v troubě, pak na teplém místě necháme 5 minut stát.

3

Omáčku připravíme z pomerančové šťávy, nasekané zelené chilli papriky zbavené semen, suchého vermutu, rosolu z červeného rybízu, soli a pepře. Na pánvi smícháme a 5 minut vaříme za stálého míchání na prudkém ohni, část tekutiny se vypaří.

4

Hotové kachní maso nakrájíme na tenké plátky a přelijeme omáčkou a ozdobíme proužky pomerančové kůry.

Poznámka

Místo vermutu můžeme použít sherry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept