Jednoduchý recept

Štika v bylinkovém obalu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 43208

Ingredience

1 ks Chilli paprička zelená
1 ks Cibule
2 ks Citrony
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
300 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
3 stroužek Česnek
600 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 896kJ
5% Sacharidy 17 g
85% Tuky 63 g
24% Sodík 478 mg
35% Bílkoviny 20 g

Štika v bylinkovém obalu postup přípravy receptu:

1

Ryby (4 ks) oškrabeme od šupin, vykucháme, umyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, celé ryby i zevnitř potřeme solí, pepřem a naplníme oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí, oloupaným, na kolečka nakrájeným česnekem a ryby zatím necháme stranou.

2

Měkké máslo (250 g) nakrájíme na kousky, dáme do misky, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, mletý zázvor a vše důkladně promícháme, přisypeme strouhanku, sůl, pepř, drobně nasekané chilli papričky a ještě jednou promícháme.

3

Pekáč vymažeme zbylým máslem, ryby obalíme v připravené bylinkové hmotě, naskládáme na pekáč, pokapeme vymačkanou šťávou ze 2 citronů a pekáč vložíme do nahřáté trouby, kde necháme ryby péct 30 minut.

4

Upečené ryby vytáhneme z trouby, porcujeme na oválné mělké talíře, přidáme čerstvou zeleninu, vhodnou přílohu a servírujeme.

Poznámka

Štiky servírujeme jako teplé hlavní jídlo, vhodnou přílohou jsou opečené, anebo vařené brambory. Na talíř přidáme 1/4 citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept