Králík po lionsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík po lionsku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43213 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
80 plátek | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
800 g | Králík |
120 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
50 g | Protlak rajčatový |
5 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 172,0mg |
Draslík | 768,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 296,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Mrkev kořen, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Králík po lionsku postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na porce, osolíme, obalíme v bylinkách a necháme do druhého dne uležet. Cibuli, mrkev a celer pokrájíme na drobno, česnek podrtíme, vše společně osmažíme na tuku. Vložíme králíka, protlak, zalijeme vodou a zakryté pečeme. Občas maso obrátíme a podlijeme horkou vodou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme se špagetami, bramborem a zeleninovým salátem.