Recept

Italské bylinkové těstoviny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 43220

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 573kJ
17% Sacharidy 62 g
10% Tuky 7 g
8% Sodík 159 mg
26% Bílkoviny 14 g

Italské bylinkové těstoviny postup přípravy receptu:

1

Na vál si prosijeme 200 g mouky, kterou osolíme a posypeme nadrobno nakrájenými čerstvými bylinkami. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odležet. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny libovolného tvaru, nebo použijeme strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.

2

Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept