Krabí salát s rajčatovým dresinkem a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krabí salát s rajčatovým dresinkem a bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 43229 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
250 g | Krabí maso mražené |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
85 g | Salát hlávkový |
Dresink | |
---|---|
1 špetka | Cukr krystal |
1 kávová lžička | Estragon |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 g | Okurka salátová |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
0,3 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 409,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Pažitka, Cukr krystal, Estragon, Ocet vinný, Okurka salátová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Krabí maso mražené, Salát hlávkový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krabí salát s rajčatovým dresinkem a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme dresink. Rajčata vložíme do mísy, přelijeme vroucí vodou, necháme cca 0.5 minuty odstát a oloupeme. Vydlabeme zrníčka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. V další misce rozmícháme olej s octem, přidáme smetanu, nasekaný estragon, ochutíme solí, pepřem, cukrem a worcesterskou omáčkou. Na závěr vmícháme rajčata a na kostičky nakrájenou okurku. |
2 | Krabí maso vidličkou smícháme s plátky fenyklu a 4 lžícemi dresinku. Talíře vyložíme listy zeleného salátu a doplníme porcemi salátu. Přelijeme zbytkem dresinku, posypeme nasekanou pažitkou, stonky fenyklu, poprášíme červenou paprikou a podáváme. |
Poznámka
Fenykl nakrájíme na tenké plátky, ochmýřené stvoly nasekáme a ponecháme na dozdobení. Místo červené papriky můžeme posypat cayenským pepřem.
Vynikající a zdravý salát