Jednoduchý recept

Krabí salát s rajčatovým dresinkem a bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43229

Ingredience

1 ks Fenykl sladký - hlíza
250 g Krabí maso mražené
1 špetka Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Pažitka
85 g Salát hlávkový
Dresink
1 špetka Cukr krystal
1 kávová lžička Estragon
1 polévková lžíce Ocet vinný
100 g Okurka salátová
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
0,3 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 167 kcal
Kilojoule 698kJ
2% Sacharidy 6 g
14% Tuky 11 g
25% Sodík 507 mg
22% Bílkoviny 12 g

Krabí salát s rajčatovým dresinkem a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme dresink. Rajčata vložíme do mísy, přelijeme vroucí vodou, necháme cca 0.5 minuty odstát a oloupeme. Vydlabeme zrníčka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. V další misce rozmícháme olej s octem, přidáme smetanu, nasekaný estragon, ochutíme solí, pepřem, cukrem a worcesterskou omáčkou. Na závěr vmícháme rajčata a na kostičky nakrájenou okurku.

2

Krabí maso vidličkou smícháme s plátky fenyklu a 4 lžícemi dresinku. Talíře vyložíme listy zeleného salátu a doplníme porcemi salátu. Přelijeme zbytkem dresinku, posypeme nasekanou pažitkou, stonky fenyklu, poprášíme červenou paprikou a podáváme.

Poznámka

Fenykl nakrájíme na tenké plátky, ochmýřené stvoly nasekáme a ponecháme na dozdobení. Místo červené papriky můžeme posypat cayenským pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept