Jednoduchý recept

Rebarbora pečená s drobenkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43248

Ingredience

125 g Cukr krupice
90 g Cukr třtinový
500 g Jablka
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
40 g Ořechy lískové
1 ks Pomeranče
500 g Reveň (Rebarbora)
1 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 276kJ
23% Sacharidy 84 g
30% Tuky 22 g
0% Sodík 9 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rebarbora pečená s drobenkou postup přípravy receptu:

1

Na dlouhé kousky 2,5 cm nakrájíme rebarboru a dáme do hrnce. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Přidáme s pomerančovou kůrou a šťávou k rebarboře. Přivedeme k varu a vaříme, dokud ovoce nezačne měknout.

2

Přidáme cukr, skořici a směs přendáme do zapékací mísy, aby byla více než ze 2/3 plná.

3

Mouku nasypeme do mísy a zpracujeme s máslem na drobenku. Vmícháme cukr a mleté oříšky.

4

Rovnoměrnou vrstvu rozprostřeme na ovoce a v předehřáté troubě pečeme, než vršek zhnědne, při teplotě 200°C.

5

Podáváme jak teplé, tak studené.

Poznámka

Z pomeranče použijeme kůru i šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept