Jednoduchý recept

Vařený kávový nákyp v páře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 86 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 76 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43257

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Kakao
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 kávová lžička Kávový extrakt - tekutý
3 dl Mléko plnotučné
6 polévková lžíce Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Solamyl
25 g Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 017kJ
7% Sacharidy 25 g
16% Tuky 12 g
3% Sodík 54 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vařený kávový nákyp v páře postup přípravy receptu:

1

Pudinkovou formu lehce vymažeme. Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme vejce a ušleháme. Vmícháme postupně mouku, prášek do pečiva, přidáme mléko a kávovou příchuť a vymícháme vláčné těsto.

2

Těsto vlijeme do připravené formy, zakryjeme fólií a na to ještě hliníkovou fólií, převážeme nahoře provázkem a formu dáme do pařáku. Přikryté vaříme v páře 75 minut.

3

Do pánve dáme mléko, třtinový cukr, kakaový prášek a prohřejeme, až se cukr rozpustí. Smícháme solamyl se 4 lžícemi studené vody a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Povaříme 1 minutu.

4

Nákyp překlopíme na ohřátou servírovací mísu a přelijeme omáčkou.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept