Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43258

Ingredience

Křehké těsto
50 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
První vrstva
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 špetka Cukr vanilka
5 polévková lžíce Marmeláda višňová
130 g Máslo čerstvé
150 g Sůl
75 g Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Druhá vrstva
150 g Cukr krupice
2 ks Ořechy vlašské
100 g Vaječný bílek slepičí
Ozdoba
150 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 200kJ
12% Sacharidy 42 g
50% Tuky 38 g
244% Sodík 5 g
18% Bílkoviny 10 g

Mřížkový dort postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.

2

Dortovou formu vymažeme máslem, z těsta vyválíme kruh a dortovou formu jím vyložíme a povrch několikrát propícháme vidličkou. Těsto potřeme višňovou marmeládou.

3

V kastrůlku rozpustíme máslo, necháme ho vychladnout. V misce ušleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak opatrně přimícháme dotuha ušlehaný sníh se špetkou soli. Nakonec přimícháme nasekané vlašské ořechy, máslo a vše důkladně promícháme. Těsto nalijeme do formy na křehké těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180°C 45 minut.

4

V misce ušleháme tuhý sníh s cukrem, přimícháme do něj nasekané vlašské ořechy a těsně před dopečením korpusu sněhovou hmotu naneseme na téměř upečený korpus. Pečeme ještě 15 minut.

5

Po upečení dort necháme vychladnout a pomocí zdobícího sáčku a višňové marmelády utvoříme po povrchu dortu mřížky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept