Recept

Čokoládovo-mrkvový dort

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43267

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
150 g Cukr krupice
300 g Džem pomerančový
1 špetka Hřebíček mletý
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Likér pomerančový
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mrkev sterilovaná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
7 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Poleva
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 206kJ
13% Sacharidy 46 g
45% Tuky 34 g
7% Sodík 140 mg
19% Bílkoviny 11 g

Čokoládovo-mrkvový dort postup přípravy receptu:

1

Mrkev omyjeme, očistíme a najemno nastrouháme. Žloutek s cukrem ušleháme do pěny, pak přimícháme pomerančovou a limetkovu kůru, skořici, mletý hřebíček, mleté vlašské ořechy, kypřící prášek do pečiva a promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně přimícháme do směsi. Nakonec do těsta zamícháme nastrouhanou mrkev a pomerančový likér.

2

Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 60 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout a pak ho podélně rozkrojíme. Spodní placku korpusu potřeme pomerančovou marmeládou, přikryjeme vrchním dílem korpusu.

3

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem a takto připravenou polevou celý dortový korpus přelijeme a povrch posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept