Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43269

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Hera
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
2 cl Rum
100 g Solamyl
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Krém
30 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
500 ml Mléko polotučné
250 g Máslo čerstvé
150 g Pistácie
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 508kJ
9% Sacharidy 32 g
32% Tuky 24 g
2% Sodík 50 mg
9% Bílkoviny 5 g

Pistáciový věnec postup přípravy receptu:

1

V misce utřeme máslo s cukrem, špetkou soli, vejci. Pak přimícháme pomerančovou kůru, sezamový olej, rum, mouku, škrob, kypřící prášek do pečiva a vše důkladně promícháme.

2

Bábovkovou formu vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 60 minut. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

3

V kastrůlku smícháme mléko, cukr, vanilkový pudink a připravíme hustý pudink. Pak necháme pudink vychladnout.

4

V míse utřeme do pěny máslo s moučkovým cukrem a postupně do něj zašleháváme studený vanilkový pudink a vyšleháme jemný vanilkový krém.

5

Bábovkový věnec dvakrát podélně rozřízneme a všechny části k sobě slepíme vrstvou vanilkového krému. Zbytkem krému potřeme celý věnec a nakonec ho celý bohatě posypeme nasekanými pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept