Jednoduchý recept

Vařená chobotnice s bramborami, rajčaty a hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43283

Ingredience

500 g Brambory
0,3 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kg Chobotnice
1 ks Cibule
250 g Hrášek mražený
175 ml Olej olivový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 118kJ
10% Sacharidy 38 g
62% Tuky 47 g
40% Sodík 800 mg
80% Bílkoviny 45 g

Vařená chobotnice s bramborami, rajčaty a hráškem postup přípravy receptu:

1

Chobotnici vložíme do velké pánve, posypeme solí a ve vlastní šťávě necháme zvolna dusit cca 45 minut. Během dušení ji vyjmeme, ponoříme do hrnce s vroucí vodou, propláchneme studenou vodou a vrátíme do pánve. Tento postup 4x zopakujeme.

2

V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Vmícháme nasekaný česnek, rajčata i se šťávou a chilli koření, cca 10 minut povaříme. Poté přisypeme na tenké plátky nakrájené brambory a vaříme dalších 5 minut. Vložíme chobotnici i se šťávou, ve které se dusila, osolíme dle chuti a bez pokličky vaříme dalších 20 minut. Vmícháme hrášek a necháme vařit ještě 10 minut doměkka. Omáčka nám musí částečně zredukovat.

3

Směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept