Recept

Dušený špenát s vejci

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dušený špenát s vejci 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43326

Ingredience

100 g Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
1 kg Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 846kJ
4% Sacharidy 13 g
18% Tuky 13 g
24% Sodík 473 mg
21% Bílkoviny 12 g

Dušený špenát s vejci postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody. Čerstvé špenátové listy dobře omyjeme, ponoříme do vroucí vody na 30 sekund a scedíme. Necháme okapat, pak špenát pomeleme na masovém strojku.

2

Očistíme cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

3

V pánvi na rozpáleném másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme pomletý špenát, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Pak pokličku odložíme a špenát vydusíme z vlastní šťávy.

4

V hrnečku ve smetaně rozkvedláme vejce se solí (0.5-1 lžička) a pepřem. Směs za stálého míchání přidáme ke špenátu, promícháme, přidáme česnek, dochutíme solí a dusíme ještě asi 2-3 minuty.

5

Špenát by měl mít hustější konzistenci, podáváme horký jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept