Recept

Pařížský kuřecí salát

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 43330
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
375 g Hroznové víno
2 polévková lžíce Jogurt bílý
250 g Kuřecí maso vařené
1 polévková lžíce Ocet vinný
125 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Čedar
1 ks Vaječný žloutek slepičí
175 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 928kJ
6% Sacharidy 22 g
73% Tuky 55 g
35% Sodík 706 mg
59% Bílkoviny 33 g

Pařížský kuřecí salát postup přípravy receptu:

1

Studené vařené nebo opečené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, omyté a osušené kuličky vína rozpůlíme a vyjmeme z nich jadérka, malé žampiony rozkrájíme na tenké plátky a sýr na drobné kostičky.

2

V salátové míse všechny suroviny důkladně promícháme, trochu osolíme a opepříme.

3

Do misky vyklepneme 1 žloutek, přidáme 1 lžičku hořčice, cukr, sůl, pepř a 1 lžíci vinného octa nebo citronové šťávy a vidličkou nebo malou metličkou šleháme. Po kapkách přiléváme olej. Šleháme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne. Pokud by se nám během šlehání začala majonéza srážet, vezmeme druhou misku, ve které začneme šlehat nový žloutek a po troškách přidáváme sraženou majonézu. Nakonec vmícháme jogurt.

4

Hotovou majonézou lehce vmícháme do salátu, který nakonec ozdobíme několika celými lístky bazalky, petrželky nebo několika stébly pažitky. Podáváme ihned s tousty, bagetou rozpečenou v troubě nebo čerstvým chlebem.

Poznámka

Kuře lze nahradit jiným studeným masem, rybou nebo šunkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept