Salát z kuřete a manga

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pažitku nasekáme nadrobno a dáme na pánev spolu se suchým bílým vínem. Dusíme bez pokličky 5 minut, směsi v pánvi musí zůstat méně než polovina. Aby se pažitka co nejvíce vymačkala a tím dodala zálivce chuť, směs důkladně propasírujeme přes jemné sítko do misky. Postupně přidáme majonézu, zakysanou smetanu, a hořčici, osolíme a opepříme. Dbáme, aby zálivka nebyla příliš řídká, zvláště připravujeme-li ji s předstihem.
  • 2
    Pečené, dušené nebo uvařené kuřecí maso nakrájíme na plátky a dáme do salátové mísy. Mango oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na přibližně stejně velké plátky, přidáme ke kuřeti a mírně promícháme. Lehce vmícháme hotovou zálivku, ozdobíme pažitkou nebo petrželkou a ihned podáváme s tousty, bagetou rozpečenou v troubě nebo čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.