Recept

Turecký pilaf s kuřecím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 43335

Ingredience

1 ks Cibule
125 g Hrozinky
1 ks Kuře
55 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
125 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
150 g Zeleninová směs jarní - mražená
30 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,264 kcal
Kilojoule 5 290kJ
16% Sacharidy 59 g
101% Tuky 76 g
25% Sodík 500 mg
150% Bílkoviny 84 g

Turecký pilaf s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Kuře o váze přibližně 1,5 kg zbavíme kůže a vykostíme. Kosti a kůži spolu se zeleninou dáme do hrnce, zalijeme přibližně 1 l vody, pomalu přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 1 a 1/2 hodiny. Přecedíme a vývar uschováme k dalšímu použití. Kosti se zeleninou už nebudeme potřebovat.

2

Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, červenou papriku zbavenou semen nakrájíme na kostičky, zázvor oloupeme a nasekáme najemno.

3

Přibližně do 2/3 vývaru dáme vařit rýži. Osolíme, přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a vaříme asi 12 minut.

4

Kuřecí maso nakrájíme na kousky, vložíme do pánve s rozpuštěným máslem a za stálého míchání zprudka opečeme dozlatova. Přidáme papriku a cibuli a restujeme tak dlouho, dokud cibule nezesklovatí. Osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř, zázvor a zalijeme zbylým vývarem. Přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a za občasného zamíchání dusíme na mírném ohni asi 10 minut, dokud zázvor dostatečně nezměkne. Potom přidáme rozinky, vmícháme rýži a ihned podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Rozinky můžeme nahradit sušenými meruňkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept