Jednoduchý recept

Chobotnice nadívaná

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 43345

Ingredience

15 ml Balsamico ocet
15 g Bazalka
35 g Chléb pšeničný (bílý)
800 g Chobotnice
30 ml Citronová šťáva
30 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata
8 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 137kJ
4% Sacharidy 13 g
13% Tuky 10 g
65% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 31 g

Chobotnice nadívaná postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jadérka, dužinu nakrájíme nadrobno, bazalku posekáme najemno, střídku bílého chleba rozdrobíme a česnek prolisujeme.

2

Do mísy nasypeme rajčata, bazalku, česnek, přilijeme olej, ocet, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, zasypeme rozdrobeným chlebem a vypracujeme nádivku.

3

Chapadla chobotnice rozřízneme tak, aby vznikly plátky, odřežeme přísavky, doprostřed plátků položíme rovnoměrně nádivku, dobře zabalíme a zpevníme párátky. Nadívané chobotnice položíme na mírně rozpálený gril a zvolna grilujeme asi 15 minut. Často obracíme.

4

Ugrilované chobotnice vyskládáme na servírovací mísu a ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept