Chobotnice nadívaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chobotnice nadívaná
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 43345 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 ml | Balsamico ocet |
15 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
35 g | Chléb pšeničný (bílý) |
800 g | Chobotnice |
30 ml | Citronová šťáva |
30 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 841,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Chobotnice, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chobotnice nadívaná postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jadérka, dužinu nakrájíme nadrobno, bazalku posekáme najemno, střídku bílého chleba rozdrobíme a česnek prolisujeme. |
2 | Do mísy nasypeme rajčata, bazalku, česnek, přilijeme olej, ocet, citronovou šťávu, osolíme, opepříme, zasypeme rozdrobeným chlebem a vypracujeme nádivku. |
3 | Chapadla chobotnice rozřízneme tak, aby vznikly plátky, odřežeme přísavky, doprostřed plátků položíme rovnoměrně nádivku, dobře zabalíme a zpevníme párátky. Nadívané chobotnice položíme na mírně rozpálený gril a zvolna grilujeme asi 15 minut. Často obracíme. |
4 | Ugrilované chobotnice vyskládáme na servírovací mísu a ještě teplé podáváme. |