Rajčatová polévka s parmezánem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1912 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
174 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce si dáme rozehřát olej, do kterého potom přidáme nadrobno nakrájený česnek, na tenké plátky nakrájený řapíkatý celer, nadrobno nakrájenou petrželku a 2 lžíce nadrobno nakrájené bazalky. Tuto směs osmahneme za stálého míchání asi 3 minuty. Poté do směsi dáme oloupaná, zbavená semen a na kostky nakrájená rajčata a rajčata z konzervy. Dle chuti dochutíme chilli papričkou. Takto dusíme asi 10 minut.
  • 2
    Poté přilijeme již připravený hovězí vývar, zamícháme a dle chuti osolíme. Na mírném ohni poté pomalu vaříme 45 minut.
  • 3
    Nakonec přidáme těstoviny a vaříme dalších asi 13 minut. Hotovou polévku potom na talíři dozdobíme zbylou bazalkou a nastrouhaným parmezánem.
  • 4
    Vývar hovězí [42661]:
  • 5
    Do hrnce vložme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Potom si rozpůlíme cibule a do každé půlky vmáčkneme 1 hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce a na mírném ohni vaříme přibližně 3 a 1/2 hodiny. Potom vyndáme maso a vaříme další 1 hodinu. Vývar přecedíme a můžeme jej ihned použít nebo zmrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 13. 2. 2016
Rajčatová polévka s parmezánem
Výborná polévka. Povedla se. Rajčátka jsem si zvlášt rozmixovala a potom přidala k zelenině. Díky za tip. Dávám do oblíbených.