Recept

Rajčatová polévka s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Rajčatová polévka s parmezánem 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 43357

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
200 g Celer řapíkatý
1 špetka Chilli paprička sušená
2 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 plátek Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
180 g Těstoviny konzumní
3 ks Česnek
Vývar hovězí [42661]
2,7 ks Bobkový list
133,3 g Celer řapíkatý
1,3 ks Cibule
433,3 g Hovězí výřez
2,7 ks Hřebíček
0,7 kg Kosti hovězí morkové
5,3 ks Pepř černý celý
0,7 hrst Petržel - nať
26,7 g Tymián čerstvý
1,9 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

96% Kalorie 1,888 kcal
Kilojoule 7 898kJ
13% Sacharidy 48 g
228% Tuky 171 g
19% Sodík 375 mg
55% Bílkoviny 31 g

Rajčatová polévka s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce si dáme rozehřát olej, do kterého potom přidáme nadrobno nakrájený česnek, na tenké plátky nakrájený řapíkatý celer, nadrobno nakrájenou petrželku a 2 lžíce nadrobno nakrájené bazalky. Tuto směs osmahneme za stálého míchání asi 3 minuty. Poté do směsi dáme oloupaná, zbavená semen a na kostky nakrájená rajčata a rajčata z konzervy. Dle chuti dochutíme chilli papričkou. Takto dusíme asi 10 minut.

2

Poté přilijeme již připravený hovězí vývar, zamícháme a dle chuti osolíme. Na mírném ohni poté pomalu vaříme 45 minut.

3

Nakonec přidáme těstoviny a vaříme dalších asi 13 minut. Hotovou polévku potom na talíři dozdobíme zbylou bazalkou a nastrouhaným parmezánem.

4

Vývar hovězí [42661]:

5

Do hrnce vložme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Potom si rozpůlíme cibule a do každé půlky vmáčkneme 1 hřebíček. Takto připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce a na mírném ohni vaříme přibližně 3 a 1/2 hodiny. Potom vyndáme maso a vaříme další 1 hodinu. Vývar přecedíme a můžeme jej ihned použít nebo zmrazit.

Poznámka

Nejlepší na přípravu této polévky je použít vejčitá rajčata, která normálně dozrála na sluníčku. Protože mají méně vody a líp se hodí na vaření polévek a omáček.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Rajčatová polévka s parmezánem
Výborná polévka. Povedla se. Rajčátka jsem si zvlášt rozmixovala a potom přidala k zelenině. Díky za tip. Dávám do oblíbených.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept