Jednoduchý recept

Ovocný zelený salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43361

Ingredience

1 ks Citrony
125 g Hroznové víno
2 ks Jablka
2 ks Kiwi
4 polévková lžíce Med včelí
1 ks Meloun cukrový
1 polévková lžíce Máta
1,5 dl Voda pitná
1,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 061kJ
16% Sacharidy 58 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 8 mg
4% Bílkoviny 3 g

Ovocný zelený salát postup přípravy receptu:

1

Škrabkou odstraníme kůru z pomeranče. Do hrnce vlijememe bílé víno, citronovou kůru, med a vodu. Přivedeme k varu, necháme 10 minut vařit. Odstavíme sirup z hořáku, přidáme snítky máty a necháme vychladnout.

2

Rozkrojíme meloun na polovinu a vydlabeme z něj jádra, poté z něj vykrajujeme kuličky.

3

U jablek odstraníme jádřince a pokrájíme je. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky.

4

Sirup přecedíme do misky, citronovou kůru uschováme, mátové snítky vyhodíme.

5

Přidáme kiwi, jablka, hrozny, meloun a promícháme.

6

Ovocný salát podáváme ozdobený mátovými snítkami a použitou citronovou kůrou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept