Recept

Fazolová polévka s těstovinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 43363

Ingredience

600 g Fazole červené sterilované
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
120 g Těstoviny Conchiglie
2 ks Česnek
Vývar zeleninový [42785]
4,8 ks Bobkový list
480 g Celer řapíkatý
144 g Cibule
96 g Fenykl čerstvý
144 g Mrkev kořen
2,4 polévková lžíce Olej rostlinný
1,2 hrst Petržel - nať
144 g Pórek
96 g Rajčata
48 g Tymián čerstvý
2,7 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 887kJ
12% Sacharidy 42 g
76% Tuky 57 g
20% Sodík 396 mg
17% Bílkoviny 10 g

Fazolová polévka s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Vezmeme si 1/2 konzervovaných fazolí a 1/2 zeleninového vývaru a toto spolu dohladka rozmixujeme. Takto rozmixované fazole nalijeme do hrnce, vložíme zbytek fazolí, dle potřeby naředíme zeleninovým vývarem a necháme chvilku na mírném ohni vařit. Poté přidáme těstoviny a uvaříme je doměkka.

2

Zatímco se polévka vaří, dáme si do menšího kastrůlku rozehřát 3 lžíce oleje, do kterého přidáme nadrobno nakrájený česnek a přibližně 2 minuty opékáme. Když je česnek dozlatova opečený, vmícháme jej do polévky. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Polévku nakonec na talíři pokapeme zbylým olivovým olejem a můžeme podávat.

3

4

Vývar zeleninový [42785]:

5

V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zamrazit.

Poznámka

Na přípravu této polévky můžeme použít i jiné odrůdy fazolí, ale pokaždé musí být sterilované.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept