Jednoduchý recept

Zapečené čirůvky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43373

Ingredience

4 ks Cibule
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
120 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
500 g Čirůvka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 244kJ
5% Sacharidy 20 g
26% Tuky 19 g
8% Sodík 167 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zapečené čirůvky postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na másle osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Na houby urovnáme omytá, na plátky nakrájená rajčata.

2

V misce smícháme hladkou mouku se žloutky, smetanou a nastrouhaným sýrem. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Směsí zalijeme houby s rajčaty a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept