Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43376

Ingredience

Těsto
1 kávová lžička Limetková šťáva
150 g Marcipánová hmota surová
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Ořechy vlašské
50 g Poleva čokoládová
1 špetka Sůl
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
50 g Višně
Krém
75 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
500 ml Mléko polotučné
250 g Máslo čerstvé
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
Ozdoba
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 738kJ
9% Sacharidy 33 g
37% Tuky 28 g
4% Sodík 74 mg
15% Bílkoviny 8 g

Čokoládový pařez postup přípravy receptu:

1

Čokoládovou polevu a kandované višně pokrájíme na malé kousky. Marcipánovou hmotu promícháme se žloutky a moučkovým cukrem. Z bílků, špetky soli a limetkové šťávy ušleháme tuhý sníh, který opatrně zamícháme do žloutkové hmoty, přidáme mouku, mleté vlašské ořechy, na kostičky nakrájenou čokoládovou polevu a kandované višně. Vypracujeme hladké těsto.

2

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a naplníme ji těstem. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 50 minut. Po upečení vyndáme dortový korpus z formy a necháme zcela vychladnout.

3

V kastrůlku přivedeme k varu mléko, vanilkový pudink a cukr a necháme ztuhnout. Pudink necháme vychladnout a potom do něj zamícháme máslo a mandlový likér. Vymícháme hladký krém.

4

Dortový korpus podélně jednou přeřízneme a slepíme k sobě vanilkovým krémem. Zbytkem krému potřeme celý povrch dortu včetně okrajů.

5

Hořkou čokoládu ostrým nožem nařežeme na tenké třísky a celý dort jimi ozdobíme tak, že dort bude vypat jako pařez a čokoláda na dortu jako kůra. Necháme ztuhnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept