Jednoduchý recept

Grilovaná žebírka s medovou marinádou

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Grilovaná žebírka s medovou marinádou 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 43383

Ingredience

2 g Chilli koření mleté
300 ml Kečup
80 g Med včelí
30 ml Ocet vinný červený
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1000 g Vepřová žebra
20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 880kJ
9% Sacharidy 31 g
63% Tuky 47 g
56% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Grilovaná žebírka s medovou marinádou postup přípravy receptu:

1

Vepřová žebírka omyjeme a osušíme.

2

V misce si připravíme marinádu. Do misky nalijeme kečup, ocet, přidáme tekutý med a dobře promícháme. Zakapeme worcesterem, osolíme, opepříme, přidáme mleté chilli koření a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme. Žebírka vložíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme aspoň 1 hodinu marinovat.

3

Žebírka necháme trochu okapat, položíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran asi 15 minut. Žebírka průběžně obracíme a potíráme zbylou marinádou.

4

Žebírka narovnáme na servírovací talíř a horká podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Luci69
Grilovaná žebírka s medovou marinádou
Opravdu povedená marináda. Med dává masu velmi zajímavou chuť. Po žebírkách se jen zaprášilo. Díky opravdu dobréééé tongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept