Jednoduchý recept

Vepřové žebírko s paprikou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 434

Ingredience

600 ml Hovězí vývar základní
20 g Paprika mletá sladká
200 g Paprika sterilovaná
50 g Protlak rajčatový
50 g Slanina vepřová
25 g Sůl
100 g Tuk
1000 g Vepřová pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 755kJ
1% Sacharidy 4 g
49% Tuky 37 g
76% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 18 g

Vepřové žebírko s paprikou postup přípravy receptu:

1

Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Nasekáme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraje s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Opečeme je na tuku a vyjmeme.

2

K tuku od opékání přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, částečně ji roztavíme a zasypeme mletou paprikou, kterou necháme zpěnit.

3

Do základu přidáme sterilovanou papriku rozkrájenou na proužky a rajčatový protlak, promícháme, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.

4

Do vařícího základu vložíme žebírka a dusíme doměkka. Před koncem dušení šťávu ještě podle potřeby přisolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept