Vepřové žebírko s paprikou

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1000gramůVepřová pečeně
    • 25gramůSůl
    • 100gramůTuk
    • 200gramůPaprika sterilovaná
    • 600mililitrůHovězí vývar základní
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
988 mg
Cukr
207 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Nasekáme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraje s tukem nařízneme a žebírka osolíme. Opečeme je na tuku a vyjmeme.
  • 2
    K tuku od opékání přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, částečně ji roztavíme a zasypeme mletou paprikou, kterou necháme zpěnit.
  • 3
    Do základu přidáme sterilovanou papriku rozkrájenou na proužky a rajčatový protlak, promícháme, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
  • 4
    Do vařícího základu vložíme žebírka a dusíme doměkka. Před koncem dušení šťávu ještě podle potřeby přisolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.