Kotlety na švédský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety na švédský způsob
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4340 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
4 ks | Vepřové kotlety |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 506,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,4mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Sardelové řezy, Sůl, Tymián sušený, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kotlety na švédský způsob postup přípravy receptu:
1 | Maso naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. |
2 | Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a plátky na ní osmahneme po obou stranách. |
3 | Utřeneme sardele, strouhanou citrónovou kůru a petrželku, směsí potřeme jednu stranu plátků a krátce osmahneme. |
4 | Dusíme při podlévání vývaru z kostí doměkka. |
5 | Nakonec přilijeme smetanu smíchanou s moukou a chvíly povaříme. |