Jednoduchý recept

Rýže nasladko s citronovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43401

Ingredience

2 ks Citronová kůra
100 g Citronový krém
100 g Cukr moučkový
690 ml Mléko plnotučné
75 g Rýže loupaná
175 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný bílek slepičí
60 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 278kJ
7% Sacharidy 26 g
28% Tuky 21 g
1% Sodík 10 mg
8% Bílkoviny 4 g

Rýže nasladko s citronovým krémem postup přípravy receptu:

1

Dobře propláchnutou rýži, plnotučné mléko, 15 g moučkového cukru a 2 proužky citronové kůry, odloupnuté škrabkou na brambory, přivedeme k varu. Snížíme plamen a vaříme nepřikryté 30 minut na ztlumeném plameni, aby nepřeteklo mléko a občas promícháme, aby se nepřipálila rýže. Pak vytáhneme proužky citronové kůry a zhoustlou rýži necháme 1 hodinu chladnout, občas promícháme. Vmícháme ušlehanou šlehačku.

2

Na dno zapékací misky (23x15 cm) rozetřeme citronový krém, na něj na vršíme vychladlou rýžovou hmotu. Ušleháme sušený vaječný bílek s vodou na tuhý sníh, všleháme zbytek cukru, sníh zhoustne a bude se lesknout. Pak jej rozetřeme na rýžovou hmotu.

3

Dáme do horní části trouby zahřáté na teplotu 200°C a pečeme 10 minut a před servírováním ještě 10 minut necháme chladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept