Vejce smažená se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce smažená se žampiony
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43407 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Kmín mletý |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 508,7mg |
Draslík | 572,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce smažená se žampiony postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme vejce se solí a mlékem. Pažitku posekáme najemno, očištěné žampiony rozpůlíme a nakrájíme na plátky. |
2 | Na másle smažíme žampiony s kmínem a pepřem, až změknou, poté vlijeme vejce a za stálého míchání je necháme srazit. |
3 | Vejce hned podáváme posypaná pažitkou. |
Rychlá mňamka. P.