Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 43430

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
45 ml Koňak vaječný
800 g Kuřecí prsa
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
225 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 838kJ
2% Sacharidy 6 g
35% Tuky 26 g
12% Sodík 234 mg
64% Bílkoviny 36 g

Kuřecí prsa v koňaku postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa pokapeme citronovou šťávou a potřeme solí a pepřem. Přikryjeme a necháme cca hodinu marinovat.

2

Poté v pekáči rozehřejeme máslo a dáme do něho kuře posypané tymiánem. Pečeme na 200 stupňů asi 30 minut. Občas kuře podlijeme vínem, aby se nám nepřichytilo.

3

V misce smícháme zakysanou smetanu s koňakem. Potřeme ji kuře a pečeme dalších 10 až 15 minut, dokud nemáme kuře krásně měkké.

Poznámka

Prsa můžeme před koncem pečení posypat hrubě nakrájenou citronovou kůrou. Podáváme s bramborem, popřípadě dušenou zeleninou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept