Jednoduchý recept

Rozinkové řezy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43439

Ingredience

250 g Cukr krupice
250 g Hrozinky
5 g Koření perníkové
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 g Margarín
1 polévková lžíce Martell cognac
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
125 g Třešně
4 ks Vejce slepičí
250 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 016kJ
22% Sacharidy 81 g
22% Tuky 16 g
10% Sodík 199 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rozinkové řezy postup přípravy receptu:

1

Švestky nakrájíme na kousky, třešně přepůlíme a propláchneme. Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme ji papírem na pečení.

2

Smícháme všechny přísady a dobře je promícháme, aby se spojily. Dáme do připravené formy a uhladíme povrch.

3

Pečeme 2-2 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 140 °C. Asi po hodině zakryjeme povrch formy fólií na pečení. Zda je koláč propečený, vyzkoušíme špejlí.

4

Hotový koláč by měl být pevný na dotek. Necháme jej vychladnout ve formě, potom vyklopíme. Nakrájíme na řezy. Uchováme ve vzduchotěsné nádobě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept