Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43440

Ingredience

50 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
40 g Droždí
200 g Džem pomerančový
5 polévková lžíce Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 305kJ
18% Sacharidy 66 g
33% Tuky 25 g
19% Sodík 380 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pomerančové žemličky postup přípravy receptu:

1

Do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme 50 g cukru, zalijeme troškou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.

2

Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a kvásek do něj nalijeme. Přidáme tvaroh, vejce, máslo a vypracujeme hladké těsto.

3

Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

4

Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

5

Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozválíme ho a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 10 cm. Kolečka klademe na pečící papír, potřeme je zbylým mlékem a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Po upečení je necháme vychladnout.

6

Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem dotuha. Upečené a vychladlé žemličky podélně rozřízneme, spodní díl namažeme pomerančovým džeme, vrstvou šlehačky a přiklopíme vrchním dílem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept