Roštěná na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěná na grilu
Roštěná na grilu
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 43445 |
Ingredience
60 g | Barbecue omáčka |
30 g | Česnek sušený |
1000 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
10 g | Paprika mletá pálivá |
20 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 142,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Barbecue omáčka, Česnek sušený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěná na grilu postup přípravy receptu:
1 | Kus masa budeme grilovat vcelku. Nejdříve si připravíme směs koření. Do misky nasypeme sušený česnek, sůl, mletý pepř, mletou pálivou papriku a promícháme. Kus masa omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a směs koření do masa vetřeme ze všech stran. Pracujeme pečlivě. |
2 | Maso položíme na gril a grilujeme asi 10 minut z každé strany. Maso občas otáčíme. Nyní maso potřeme barbecue omáčkou a grilujeme ještě 2 minuty. Maso odsuneme na okraj grilu a necháme ho 2 minuty odpočinout. |
3 | Maso podáváme vcelku, po rozkrojení by měla vytékat růžová šťáva. |