Recept

Trubičky s vanilkovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 48 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43451

Ingredience

300 g Listové těsto
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Vanilkový krém
2 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Likér pomerančový
500 ml Mléko polotučné
250 g Máslo čerstvé
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 622kJ
6% Sacharidy 22 g
42% Tuky 32 g
2% Sodík 39 mg
7% Bílkoviny 4 g

Trubičky s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Listové těsto necháme rozmrazit, pak jej přendáme na pomoučněný vál a vyválíme z něj čtvercový plát, který nakrájíme na 10 stejných pruhů. Vezmeme si formičky na kremrole, navlhčíme je a čtverečky těsta jimi obtočíme.

2

Pečící plech vypláchneme studenou vodou a kremrole na něj rozložíme. V misce smícháme žloutek se smetanou a kremrole potřeme.

3

Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut. Po upečení vyjmeme plech z trouby, trubičky sundáme z formiček a necháme vychladnout.

4

V kastrůlku přivedeme k varu mléko, cukr a vanilkový pudink a mícháme, dokud pudink není hustý, pak jej necháme vychladnout. Po vychladnutí do pudinku postupně zašleháme změklé máslo a pomerančový likér.

5

Krém naplníme do zdobícího sáčku a krémem plníme trubičky. Po nazdobení můžeme ihned podávat.

Komentáře a hodnocení

 
martinavav@email.cz
Trubičky s vanilkovým krémem
Velmi jednoduché a chuťově luxusní. Zmizly během hodinky.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept