Jednoduchý recept

Marinované grilované krevety v sezamu

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Marinované grilované krevety v sezamu 5 1
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43458

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
1 kg Krevety tygří
65 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
125 g Sezam - semena
65 ml Víno červené
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 846kJ
7% Sacharidy 25 g
30% Tuky 22 g
1% Sodík 16 mg
64% Bílkoviny 36 g

Marinované grilované krevety v sezamu postup přípravy receptu:

1

Krevety oloupeme, ocásky necháme celé. V míse důkladně promícháme olej s vínem, nadrobno nasekanou šalotkou, strouhanou citronovou kůrou a pepřem.

2

Krevety napícháme na špejle po cca třech kusech, vložíme do mísy a přelijeme marinádou. Na chladném místě necháme alespoň 60 minut odpočinout. Poté je vyjmeme, obalíme v pražených sezamových semínkách a přitlačíme přitom tak, aby neopadala. Na cca 30 minut odložíme do lednice.

3

Špejle naskládáme na rozpálený gril a z každé strany grilujeme cca 1 - 2 minuty do růžova. Průběžně potíráme zbylou marinádou. Hotové ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s míchanou zeleninou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept