Jednoduchý recept

Patizon v česnekovém těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Patizon v česnekovém těstíčku 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 43459

Ingredience

2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
1 ks Patison
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 091kJ
1% Sacharidy 3 g
71% Tuky 53 g
12% Sodík 236 mg
8% Bílkoviny 5 g

Patizon v česnekovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Patizon oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Osolíme a necháme chvíli stát.

2

Vejce rozšleháme s mlékem, vmícháme rozetřený česnek, sůl a hladkou mouku. Umícháme hladké těstíčko.

3

Plátky patizonu obalíme v těstíčku a smažíme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

4

Můžeme podávat se smaženými hranolky nebo s bramborovu kaší.

Poznámka

Množství hladké mouky upravíme podle potřeby.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Patizon v česnekovém těstíčku
Byla to mňamka. Česnek nám tam moc chutnal. Příště zkusím přidat nastrouhaný sýr. Díky za tip.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept