Parmice smažená v prosciuttu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice smažená v prosciuttu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43462 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kg | Parmice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 plátek | Prosciutto sušené |
4 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 124,9mg |
Draslík | 940,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Parmice, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice smažená v prosciuttu postup přípravy receptu:
1 | Parmici očistíme a podélným tahem směrem od ocasu oškrábeme šupiny. Vykostíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Na každý filet dáme 2 lístky šalvěje a zabalíme ho do plátku šunky. Alespoň 30 minut necháme odpočinout v lednici. |
2 | Poté rozpálíme máslo s olejem a maso smažíme po každé straně cca 2-3 minuty. Na povrchu nám musí vzniknout křehká kůrčička. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, doplníme čtvrtkami citronu a ihned podáváme. |
Poznámka
Ideálně použijeme 4 filety parmice, každý o váze cca 250 g.