Jednoduchý recept

Parmice smažená v prosciuttu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43462

Ingredience

1 ks Citrony
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kg Parmice
1 špetka Pepř černý mletý
4 plátek Prosciutto sušené
1 špetka Sůl
4 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 354kJ
1% Sacharidy 3 g
16% Tuky 12 g
11% Sodík 222 mg
87% Bílkoviny 49 g

Parmice smažená v prosciuttu postup přípravy receptu:

1

Parmici očistíme a podélným tahem směrem od ocasu oškrábeme šupiny. Vykostíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Na každý filet dáme 2 lístky šalvěje a zabalíme ho do plátku šunky. Alespoň 30 minut necháme odpočinout v lednici.

2

Poté rozpálíme máslo s olejem a maso smažíme po každé straně cca 2-3 minuty. Na povrchu nám musí vzniknout křehká kůrčička. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, doplníme čtvrtkami citronu a ihned podáváme.

Poznámka

Ideálně použijeme 4 filety parmice, každý o váze cca 250 g.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept