Jednoduchý recept

Smažený platýs s ančovičkovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 43464

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 kg Platýz - filety
Ančovičkové máslo
50 g Ančovičky konzervované
1 polévková lžíce Citronová šťáva
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 256kJ
0% Sacharidy 1 g
23% Tuky 17 g
24% Sodík 480 mg
61% Bílkoviny 34 g

Smažený platýs s ančovičkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Na ančovičkové máslo smícháme okapané ančovičky, máslo, citronovou šťávu a pepř. Vložíme do mixéru a umícháme dohladka. Z hmoty vytvoříme váleček, zabalíme do fólie a odložíme do lednice.

2

Filety osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje, polovinu masa vložíme kůží nahoru a cca 1 minutu smažíme dozlatova. Poté filety obrátíme a smažíme další 2 minuty. Po vyjmutí z pánve uchováme teplé. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a stejným způsobem připravíme druhou várku.

3

Hotového platýse rozdělíme na talíře, ančovičkové máslo nakrájíme na plátky, dozdobíme jím porce masa, posypeme pažitkou a podáváme.

Poznámka

Použijeme ančovičky naložené v olivovém oleji.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept