Rajčata plněná ricottou a lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná ricottou a lososem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 43471 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
120 g | Losos uzený |
60 g | Máslo bylinkové |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
2 kávová lžička | Olej olivový |
0,5 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
160 g | Ricotta |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 150,7mg |
Draslík | 567,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Losos uzený, Muškátový květ, Pepř bílý, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Ricotta, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčata plněná ricottou a lososem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme rajčata a seřízneme vršky. Čajovou lžičkou vydlabeme vnitřky a rajčatové "kalíšky" lehce okořeníme solí a bílým pepřem. Nakrájíme lososa na kostičky. Ricottu smícháme s rozšlehanými vejci, do sýrové směsi přidáme lososa a ochutíme cayenským pepřem, muškátovým květem a solí. |
2 | Troubu předehřejeme na 220°C. Rajčata naplníme připravenou nádivkou, vložíme je do ohnivzdorné misky vymaštěné máslem rozetřeným s olejem a pečeme 15 minut. |
3 | Na pánvi necháme vyvařit víno s cibulovými kostičkami na 1/3 z celkového množství. Přidáme smetanu a krátce povaříme. Do smetanové omáčky, postupně po malých vločkách, metličkou na sníh zašleháváme bylinkové máslo. Pánev odstavíme a omáčku ochutíme solí a pepřem. Plněná rajčata podáváme ve vinné omáčce. |