Recept

Lanýže s čokoládou a třešněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 43483

Ingredience

Na těsto
5 polévková lžíce Cukr moučkový
250 g Cukrové zdobení
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
30 ks Třešně
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Na sirup
3 polévková lžíce Brandy
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Voda pitná
Na lanýžovou pastu
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Káva instantní
2 polévková lžíce Mléko polotučné
7 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
100 g Čokoláda na vaření
100 g Čokoláda s kávovou náplní(dessert)

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 114 kcal
Kilojoule 476kJ
5% Sacharidy 19 g
5% Tuky 4 g
1% Sodík 14 mg
2% Bílkoviny 1 g

Lanýže s čokoládou a třešněmi postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme žloutky a přidáme teplou vodu. Kuchyňským robotem vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme dvě třetiny cukru a zašleháváme. Do druhé misky vsypeme mouku, přidáme kukuřičný škrob a prášek do pečiva. Po lžících přidáváme do vaječné pěny a zašleháváme. Vložíme také změklé máslo a zamícháme.

2

Připravíme si dortovou formu o průměru 20 centimetrů, kterou vyložíme pečicím papírem. Předehřejeme si troubu na 200 °C a pečeme korpus 30 minut.

3

Mezitím si připravíme sirup. Do menšího hrnku vložíme cukr a vodu a na plotně rozvaříme, dokud se nerozpustí. Počkáme, až vychladne. Do vzniklého sirupu pak přidáme brandy a promícháme. Upečený korpus propícháme vidličkou, nakapeme na něj hotový sirup a necháme pod utěrkou úplně vychladnout.

4

Připravíme si lanýžovou pastu. Do hrnku vlijeme mléko a šlehačku a počkáme, až začne vřít. Přidáme do ní instantní kávu a rozlámanou čokoládu na vaření a čokoládu s kávovou náplní. Za stálého míchání necháme rozpouštět a pak přidáme vanilkový cukr a špetku soli.

5

Upečený korpus rozkrájíme v míse na kousky a zamícháme do něho lanýžovou hmotu. Necháme zchladnout. Pak v vzniklé chladné hmotě obalujeme třešně. Válením v rukou vytvoříme kuličky, které ponoříme do cukrového zdobení a obalíme v ní. Hotové kuličky naskládáme na talíř a uložíme do chladničky, aby ztuhly.

Poznámka

Z cukrového zdobení je na obalení nejlepší čokoládová rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept