Jednoduchý recept

Koprová omáčka s brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 43486

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Kopr sterilovaný
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 695kJ
8% Sacharidy 29 g
36% Tuky 27 g
73% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 14 g

Koprová omáčka s brambory postup přípravy receptu:

1

Nové brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme, usušíme a ve fritovacím hrnci je opečeme, aby měly zlatovou barvu a byly křupavé, vysypeme je do misky, osolíme a promícháme.

2

V hrnci přivedeme vodu k varu, lžící do ní naskládáme celá vejce a 7 minut je vaříme nahniličko. Potom je scedíme, necháme vychladnout ve studené vodě, oloupeme, nakrájíme na půlky a zatím necháme stranou k dalšímu použití.

3

Do hrnce položíme máslo, rozpálíme ho, přidáme oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli a opečeme ji dozlatova, přisypeme mouku, zamícháme, přilijeme vodu a ponorným mixérem směs v hrnci rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přilijeme sterilizovaný kopr a povaříme cca 10 minut. Potom do omáčky vylijeme smetanu, podle vlastní chuti osolíme, opepříme, přidáme ocet, cukr a necháme ještě vařit dalších 10 minut.

4

Připravené opečené brambory naporcujeme na talíře, přidáme uvařenou omáčku, do každé položíme 2 půlky vajíček a podáváme.

Poznámka

Koprovou omáčku s brambory a vejcem podáváme jako teplé hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept