Jednoduchý recept

Grilované jehněčí s mátovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 43487

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
800 g Jehněčí maso
130 g Máslo čerstvé
50 g Máta
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
9 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 014kJ
1% Sacharidy 4 g
78% Tuky 59 g
44% Sodík 877 mg
41% Bílkoviny 23 g

Grilované jehněčí s mátovým máslem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, vložíme do keramické nádoby a zalijeme marinádou z oleje, citronové šťávy, soli, pepře a prolisovaného česneku. Zakryté necháme 1 hodinu uležet. Zatím utřeme rozměklé máslo s najemno nasekanou mátou a solí, na pergamenu vytvoříme váleček, zabalíme a necháme v lednici ztuhnout.

2

Jehněčí plátky ogrilujeme dozlatova z obou stran a podáváme s plátkem odkrojeného mátového másla, které se pozvolna na horkém steaku rozpustí.

Poznámka

Maso se musí 1 hodinu marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept