Recept

Kuřecí směs zapečená v paprikách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 43490

Ingredience

0,5 ks Celer řapíkatý
400 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
600 g Kuřecí prsa
55 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
55 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 747kJ
12% Sacharidy 42 g
18% Tuky 13 g
17% Sodík 339 mg
54% Bílkoviny 30 g

Kuřecí směs zapečená v paprikách postup přípravy receptu:

1

Celer, česnek a cibuli nasekáme najemno. Kuřecí prsa rukou naklepeme a nakrájíme na malé kousky.

2

V hluboké pánvi rozpálíme máslo, přidáme připravené ingredience a na středním ohni restujeme za občasného zamíchání 15-20 minut, dokud kuře nezměkne a zelenina nezesklovatí. Osolíme, opepříme, nadrobno nasekáme petrželovou nať a přidáme do směsi. Potom vmícháme rozemletý starý chléb a rozšlehaná vejce.

3

Velké papriky (žlutou, červenou a zelenou) rozkrojíme a zbavíme semínek a stopek. Půlky paprik naplníme připravenou směsí tak, aby převyšovala okraje paprik. Naskládáme je těsně vedle sebe do zapékací mísy, trochu podlijeme, mísu přikryjeme a dáme péci do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut, dokud papriky nezměknou. Občas podléváme vodou.

4

Zapékací mísu s paprikami vyndáme z trouby, půlky paprik hustě posypeme strouhankou a vše vložíme pod rozpálený gril. Grilujeme dokud strouhanka nezíská zlatohnědou barvu.

5

Ihned podáváme. Se zeleným salátem a bagetou jako předkrm, nebo s opečenými bramborami jako lehký oběd.

Poznámka

Do náplně můžeme přidat nadrobno nakrájené černé olivy a najemno nasekané oříšky nebo mandle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept