Smažená vejce s kečupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená vejce s kečupem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43496 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
40 g | Slanina vepřová |
0,3 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 497,5mg |
Draslík | 222,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažená vejce s kečupem postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem a mlékem, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať posekáme najemno. |
2 | Na 1 lžičce oleje zpěníme slaninu s cibulí a necháme zrůžovět. Poté vmícháme vejce a za stálého míchání necháme srazit. |
3 | Vejce ihned podáváme politá kečupem a posypaná petrželovou natí. |