Kuřecí stehna s bylinkovým máslem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1310 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
89 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno.
  • 2
    Polovinu nastrouhané citronové kůry, nasekané petrželové natě a polovinu pažitky, sůl a pepř dobře smícháme se strouhankou. Do pánve dáme 1 lžíci másla a 1 lžíci hořčice. Za stálého míchání prohřejeme, přidáme strouhankovou směs, důkladně promícháme a necháme vychladnout.
  • 3
    Kuřecí stehna (paličky) zbavíme kůže, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve vychladlé strouhankové směsi. Tu k masu dobře přitiskneme, aby vrstva byla jednolitá. Rozložíme je na rošt, který vložíme nad plech trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 30-40 minut, dokud nezezlátnou a nejsou křupavá.
  • 4
    Zatímco se maso peče, připravíme si bylinkové máslo tak, že zbylé máslo necháme změknout, mírně ho osolíme, přidáme druhou polovinu strouhané citronové kůry, citronovou šťávu, druhou polovinu nasekané petrželové natě a pažitky a dobře promícháme. Z máslové směsi poté pomocí nože vytvoříme na voskovém papíře váleček a stočíme v ruličku. Tu na obou koncích zatočíme a dáme ztuhnout do ledničky.
  • 5
    Kuřecí stehna podáváme s bylinkovým máslem, nakrájeným zahřátým ostrým nožem na kolečka, obložené listovým salátem.
  • 6
    Jako příloha jsou výborné celé brambory pečené v troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.