Recept

Vařené brambory s křenovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 43519

Ingredience

1 kg Brambory
1 kávová lžička Kmín celý
1,5 kávová lžička Sůl
1,2 dl Voda pitná
Omáčka
2 kávová lžička Cukr krupice
5 polévková lžíce Křen
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
Volská oka
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 špetka Paprika mletá pálivá
4 špetka Sůl mořská
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 960kJ
11% Sacharidy 40 g
38% Tuky 29 g
37% Sodík 740 mg
28% Bílkoviny 16 g

Vařené brambory s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky, dáme do hrnce, zalijeme 1.2 l vody s 1.5 lžičkou soli a kmínem. Brambory uvaříme doměkka, vaříme je 15-20 minut, potom je scedíme a vývar zachytíme.

2

Mezitím si očistíme a omyjeme křen. Jemně ho nastrouháme. V pánvi na rozpálené máslo rozklepneme 4 vajíčka, každé osolíme špetkou mořské soli, posypeme červenou pálivou paprikou a usmažíme volská oka.

3

V rendlíku si z rozpuštěného másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji 1-2 dl vývaru z brambor, vymícháme dohladka a krátce povaříme. Potom přilijeme zakysanou smetanu, dobře ji vyšleháme, aby v ní nebyly žádné hrudky. Omáčku ochutíme octem, solí, cukrem a přimícháme křen.

4

Brambory dáme do talířů, přelijeme je omáčkou, přidáme volská oka a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept