Recept

Japonský hovězí steak na křenu

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 130 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43525

Ingredience

0,3 kávová lžička Chilli paprička sušená
150 g Cibule
600 g Hovězí maso zadní
50 g Křen
80 ml Olej olivový
80 ml Omáčka sójová
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
2% Sacharidy 8 g
35% Tuky 26 g
4% Sodík 84 mg
62% Bílkoviny 35 g

Japonský hovězí steak na křenu postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso naporcujeme na 4 steaky o váze přibližně 150 g a vložíme do nekovové misky, ve které jsme před tím připravili marinádu smícháním sojové omáčky s olivovým olejem, čerstvě nastrouhaným křenem, nasekaným česnekem, nadrobno pokrájenou cibulkou a rozdrcenými chilli papričkami. V této směsi porce masa řádně prohněteme a necháme na chladném místě 2 hodiny marinovat. Poté, co je maso řádně odleželé v marinádě, potřeme dno pánve olejem rozpálíme na co nejvyšší teplotu a vložíme porce masa (bez marinády). Grilujeme přibližně 7 minut z každé strany. Hotové steaky podáváme na předem vyhřátých talířích, přelijeme je malým množstvím marinády s kopečkem strouhaného křenu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s bílým pečivem

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept