Recept

Zapečená plněná vejce s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 43530
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
70 g Sýr Čedar
4 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé
Na omáčku
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
250 ml Smetana 16% (pochoutková)

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 938kJ
2% Sacharidy 8 g
56% Tuky 42 g
15% Sodík 296 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zapečená plněná vejce s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky, které rozetřeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a rozkrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno, sýr nastrouháme nahrubo.

2

Na másle zpěníme cibuli, přimícháme žampiony, osolíme, opepříme a dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Houbovou směsí naplníme bílky a vložíme je do olejem vymazané zapékací mísy. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, přimícháme rozetřené žloutky, dobře rozšleháme a za stálého míchání alespoň 15 minut vaříme.

3

Omáčkou přelijeme plněné bílky a zapečeme v předehřáté troubě. Před dokončením směs zasypeme strouhaným sýrem, petrželovou natí a dopečeme.

Poznámka

Podáváme teplé s bramborovu kaší nebo šťouchanými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept