Vařená vejce plněná cibulovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená vejce plněná cibulovou náplní
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 43531 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
120 g | Majonéza |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 194,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Majonéza, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vařená vejce plněná cibulovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky, cibuli nakrájíme na jemno. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat. Majonézu smícháme s citronovou šťávou a s cukrem. |
2 | Žloutky utřeme se změklým máslem a solí, přidáme pepř, cibuli, hořčici a vymícháme hladkou náplň. Cukrářským sáčkem plníme bílky a servírujeme je přelité majonézou na listech salátu. |
Poznámka
Podáváme studené.