Jednoduchý recept

Volská oka s křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 7 minut
Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43538

Ingredience

1 polévková lžíce Křen
50 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 815kJ
0% Sacharidy 1 g
24% Tuky 18 g
7% Sodík 131 mg
13% Bílkoviny 7 g

Volská oka s křenem postup přípravy receptu:

1

Do rozpáleného oleje rozklepneme opatrně vejce (lze použít i tvořítka, která položíme do oleje a do nich vejce klepneme), osolíme a opepříme. Následně smažíme, až je bílek pevný. Před podáváním necháme volská oka pár vteřin na ubrousku, aby se vsákl přebytečný tuk.

Poznámka

Podáváme teplé. Podáváme posypané jemně strouhaným křenem. Volská oka jsou vhodnou přílohou ke smaženému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept