Volská oka s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 7 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Volská oka s křenem
Celkový čas: | 7 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43538 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Křen |
50 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 784,2mg |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 92,3mg |
Vláknina | 255,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Volská oka s křenem postup přípravy receptu:
1 | Do rozpáleného oleje rozklepneme opatrně vejce (lze použít i tvořítka, která položíme do oleje a do nich vejce klepneme), osolíme a opepříme. Následně smažíme, až je bílek pevný. Před podáváním necháme volská oka pár vteřin na ubrousku, aby se vsákl přebytečný tuk. |
Poznámka
Podáváme teplé. Podáváme posypané jemně strouhaným křenem. Volská oka jsou vhodnou přílohou ke smaženému masu.