Video recept

Dušené hovězí v kokosové šťávě

  • Indonésie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43539

Ingredience

1 ks Chilli paprička
150 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 kávová lžička Cukr krupice
600 g Hovězí kýta
80 g Kokos strouhaný
1 kávová lžička Kurkuma
400 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor celý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 750kJ
6% Sacharidy 21 g
66% Tuky 50 g
24% Sodík 487 mg
62% Bílkoviny 35 g

Dušené hovězí v kokosové šťávě postup přípravy receptu:

1

Na velké pánvi nasucho osmažíme strouhaný kokos (cca 5 minut), který pak rozdrtíme v hmoždíři nebo kuchyňském robotu. V pánvi, na které jsme smažili kokos, rozpálíme olej a přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozdrcený česnek, nasekaný zázvor, nakrájenou chilli papričku (bez semínek), cibuli. Za stálého míchání 5 minut restujeme, vložíme na 2,5 cm nakrájené kostičky hovězího masa a restujeme další 4 minuty. Přidáme předem osmažený kokos, kurkumu, kokosové mléko, cukr, sůl a vše promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen a bez poklice pomalu dusíme přibližně 3 hodiny, dokud se z omáčky nestane hustá šťáva.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept